Truth in 24 II från Le Mans – ett smakprov

Den nya Audi-filmen från 24-timmars på Le Mans, ”Truth in 24 II, Every Second Counts”, får premiär på lördag 5 maj. Rafflande spänning utlovas, förstås, och vi får också se en kvinna vinna Le Mans för första gången.
Annons


Fjolårets race på Le Mans gick till historien som ett att de mest spännande, händelserika och jämna någonsin. Efter 24 timmars stenhårt race skilde det bara 14 sekunder mellan vinnaren och tvåan. Som vi berättat förut ska Audi producera en ny dokumentär med det logiska namnet ”Truth in 24 II, Every Second Counts”, och nu vet vi också releasedatum: lördag 5 maj. En försmak kan vi få genom att titta på trailern ovan.

Den nya dokumentärfilmen är gjord i samarbete mellan NFL Films och Intersport och premiärsänds hos kabelkanalen Speed i USA. Därefter ska den finnas tillgänglig gratis via iTunes och lär även dyka upp på YouTube. ”Truth in 24 II, Every Second Counts” har förhandsvisats för media i USA och om recensionerna stämmer har vi en ny högtidsstund framför oss, fullt i klass med den första filmen från 2009: ”Truth in 24” (klicka på länken för att se filmen på YouTube).

En av ”stjärnorna” i Audis team var chefsingenjören Leena Gade, med ansvar för den vinnande bilen (#2). Leena Gade lotsade förartrion genom det hårda racet och såg till att bilen alltid levererade sitt bästa. Med vinsten kan man på sätt och vis säga att Leena Gade är den första kvinnan att vinna på Le Mans, även om det inte var hennes namn som fanns med i resultatlistan. En intervju med Leena Gade finns i rutan nedtill och där finns också Audis sammanfattning av Le Mans 2011.

Annons
Annons
Rulla till toppen