Bugatti 16C Galibier smygvisas igen

Bugatti har inte glömt planerna på superbilen 16C Galibier, som ska bli världens mest exklusiva fyradörrarsbil – med mer effekt och högre pris än Veyron. Nu finns en ny film på konceptet.Dags för ett nytt kapitel i den långdragna historien om Bugatti 16C Galibier, som lanserades 2009. Nu släpps ytterligare en film om konceptbilen.

Det handlar om världens stakraste och mest exklusiva fyradörrarsbil med en prislapp som blir ännu högre än för Bugatti Veyron – vi pratar åtminstone 15 miljoner kronor. Effekten hamnar på minst 1.000 hästkrafter.

Som vi kan se i filmen får Bugatti Galibier tvådelad motorhuv, en exklusiv (och portabel) klocka på instrumentpanelen, fyra avgasutblås på varje sida och en hastighetsmätare som går till 390 km/h.

I april 2011 kom rapporter om att Volkswagenkoncernen äntligen fått order om att bygga Bugatti Galibier, med eventuell tillverkningsstart 2013. Men enligt källor till Inside Line finns vissa tveksamheter om bilen verkligen är så exklusiv som prislappen indikerar.

"Enligt Bugattis vd Wolfgang Dürheimer ska det inte finnas några som helst frågetecken om världens bästa bil när man sätter sig ned med sina miljardärkompisar. Han vill inte bygga den förrän det är den bil som avslutar diskussionen, inte bilen som påbörjar den", säger källan.

Jag tycker det är helt rätt av Bugatti att lansera en fyradörrarsbil.
430
88