Fotograf fick nära-döden-upplevelse i dragracing

Hur reagerar man vid en olycka – när döden kommer rusande rakt mot den punkt där man står? Den här fotografen visar en närmast överjordisk kyla när dragracingbilen kraschar och han gör precis rätt val, och får dessutom allt på film.


Lizzy Musi, 21 år och dotter till dragracinglegenden Pat Musi, tappar kontrollen på sin Chevrolet Camaro och bilen glider på sidan mot betongmuren. Där lyfter Camaron upp i luften och fortsätter – hasande uppe på muren – rakt mot filmfotografen Grinner Hester som tror att han står i säkerhet bakom betongen.

Ska dragracingbilen stanna på insidan av muren? Eller kommer den att tippa över på utsidan? Vilken del är egentligen säkrast? Filmfotografen Grinner Hester visar en närmast överjordisk kyla och beslutar sig i absolut sista stund för vilken sida som är bäst.

Hela förloppet filmas och vi kan i flera olika vinklar se vad som händer. Vi kan också höra från ljudupptagningen, efter att kameran har vält, att det första Grinner Hester gör är att gå bort till Lizzy Musi och kontrollera att hon har klarat sig. Och var inte oroliga – ingen kommer till skada, till och med videokameran klarar sig!

Grinner Hester dragrace Camaro Lizzy Musi 2012

Fotografen Grinner Hester visade stor sinnesnärvaro vid kraschen. Dessutom fokuserade han på dragraceföraren först, direkt efter smällen. Kanske skulle köpa en Trisslott, eller något? Tur verkar det finnas gott om!

Huh, det var något av det otäckaste jag sett. Vilken kyla fotografen visade!
160
29