Jordbävning stängde Lamborghini och Ferrari

Den jordbävning som drabbade norra Italien under tisdagen påverkade också bilindustrin, som dock slapp personskador. Bilarbetarna vid Lamborghini, Ferrari och Maserati skickades hem och fabrikerna undersöktes för att upptäcka eventuella skador.

Ferrari Enzo Ferrari gata street fabrik factory

Fabrikerna hos Ferrari, Lamborghini och Maserati utrymdes under tisdagens jordbävning i norra Italien. Personalen skickades hem men under onsdagen ska arbetet återupptas.

På tisdagsmorgonen drabbades Italien återigen av en jordbävning. Epicentrum för jordbävningen, som uppmättes till 5,8 på Richterskalan, var runt städerna Medolla, Mirandola och Cavezzo strax norr om Modena. Ett 15-tal personer har rapporteras döda och över 200 skadades.

Modenatrakten är centrum för många av de sportbilstillverkare som vi känner och tisdagens arbete hos Lamborghini, Ferrari och Maserati blev inställt för att personalen skulle kunna ta hand om sina anhöriga. Även Ducatis fabrik i Bologna utrymdes. Byggnaderna undersöktes under tisdagen för att upptäcka eventuella skador.

Vid lunchtid kom ett kraftigt efterskalv som uppmättes till 5,6 på Richterskalan. Under onsdagen ska arbetet återupptas och då lär också bilden klarna för hur det har gått för alla de underleverantörer som finns i norra Italien. Jordbävningen var den andra på kort tid, den 20 maj inträffade ett skalv vid staden Finale Emilia som dödade sju personer.