Film: Drive besöker Koenigsegg

Amerikanska bilreportagekollektivet Drive har varit på besök hos Sveriges stolthet i hyperbilsvärlden: Koenigsegg. Ta 30 minuters paus och kolla in filmen!


Det börjar med de vanliga klyschorna om Sverige under bilfärden ut till Koenigseggs högkvarter på den nedlagda flygflottiljen F10 utanför Ängelholm. Man går igenom Saab, Volvo och Sveriges ingenjörshistoria och sammanfattar det prydligt med att det mynnar ut i konstruktionen av det svenska kungsägget. 

Christian von Koenigsegg guidar auto motor & sport-kompisen J.F. Musial genom fabriken och berättar historien om hur Flåklypa Grand Prix inspirerade honom till att en dag starta en egen sportbilsfabrik. Man kan säga att han lyckades. 

En halvtimme av godis från fabriken, komplett med provkörning på en dimmig landningsbana, får vem som helst att helt glömma bort att man kanske ska jobba lite också eftersom det är torsdag. Koenigseggs testförare Robert Serwanski får även möjlighet att imponera på Musial med en fullgasacceleration och kurvtagning i över 200 km/h. 

Koenigsegg är världens främsta tillverkare av hyperbilar!
358
21