Polestars senaste stjärna – S60 Polestar!

Under TTA-helgen i Göteborg passade Polestar på att visa sin senaste skapelse – en 508 hästars ljusblå, fyrhjulsdriven Volvo S60. Och bäst av allt – Volvo kan tänka sig att tillverka bilen om intresse finns!

Bildrömmar från Polestar - en 508-hästars Volvo S60 vill man gärna ha, speciellt som den är fyrhjulsdriven och så här läcker.

Ännu är det bara en konceptbil men den kan bli verklighet om publikens intresse blir tillräckligt stort, något vi gissar har hög sannolikhet. Det är en riktig läckerbit Polestar har skapat, precis som förra gången man byggde en specialversion av Volvo C30 vilken vi provkörde med stort nöje.

Den konceptbil som visades under Göteborg City Race är en "one shot", byggd för en speciell kund. Men Volvo säger sig inte vara avvisande om fler vill köpa bilen, en mindre serie kan komma att byggas.

Prestanda för Volvo S60 Polestar är hisnande. Med 508 hästar under den ljusblå huven och kraften levererad till alla fyra hjulen accelererar denna missil från noll till hundra på 3,9 sekunder och har en toppfart på – över 300 km/h.

Motorn är Volvos vanliga T6-motor men rejält friserad och turboladdad. Den pumpar ur sig 575 nestonmeters kraft vid höga 5 500 varv och den är kopplad till en manuell sexväxlad låda och bilen har fyrhjulsdrift via en förstärkt Haldexkoppling baktill. Öhlins svarar för dämparna och får vi gissa att väghållningen motsvarar alla förväntningar.

Vikten är 1 640 kilo vilket inte är speciellt tungt för den här typen av bil och att bilen får stopp när det behövs svarar rejäla sexkolvs Brembo-bromsar samt skivor stora som parabolantenner. Interiört har Polestar inte sparat på något, denna vagn är rena drömmen för de som gillar bilar. Så lät oss hoppas efterfrågan blir massiv … 

Det är sannolikt den här delen av Polestar-volvon som de flesta lär se, specialbygget accelererar till 100 km/h på 3,9 sekunder, rena superbilsprestanda alltså.

Ja, tack. Bygg en till mig genast!
604
39