Blir BMW M1 Hommage verklighet 2016?

BMW sägs ha långt framskridna planer på att realisera konceptbilen BMW M1 Hommage från 2008. Om uppgifterna stämmer lär Audi och Mercedes få skarp konkurrens om superbilskunderna.

Konceptbilen BMW M1 Hommage visades 2008 och ryktas bli verklighet åtta år senare.

Konceptbilen BMW M1 Hommage visades 2008 och ryktas bli verklighet åtta år senare. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION.

BMW har hittills nekat till påståendena om att konceptbilen BMW M1 Hommage från 2008 skulle bli verklighet. Men tyska källor hävdar nu att BMW har långt framskridna planer på att lansera den mittmotoriserade superbilen under 2016. Att den blir verklighet först 2016 beror enligt källorna på att BMW:s plug in-hybrid i8, som lanseras nästa år, ska få lite tid på sig att bli etablerad i sportbilssegmentet innan M1 kommer ut på markanden.

De läckra linjerna hos konceptbilen knyter an till den ursprungliga M1 från 1978.

De läckra linjerna hos konceptbilen knyter an till den ursprungliga M1 från 1978. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION.

M1:an blir en lättviktskonstruktion och tjänstevikten uppges stanna på endast cirka 1.250 kg. Modellen baseras inte på någon befintlig modell utan blir en helt egen konstruktion från BMW:s M-division, precis som den ursprungliga M1:an. Motorn blir en mittmonterad och dubbelturbomatad V8:a på 600 hästkrafter som ska ge en toppfart på 330 km/h. Bränsleåtgången blir relativt låg trots hög prestanda, mycket tack vare den låga vikten, start- stoppsystem samt bromskraftsåtervinning. Prislappen för härligheten väntas bli kring 2,5 miljoner kronor.

BMW M1 Hommage bredvid en original M1 samt konceptbilen BMW Turbo från 1972.

BMW M1 Hommage bredvid en original M1 samt konceptbilen BMW Turbo från 1972. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION.

Uppgifterna får tas med en nypa salt, men klart är BMW inte lär nöja sig med att titta på medan konkurrenterna Audi och Mercedes snor superbilskunderna med sina modeller R8 och SLS.

Vad tror ni läsare, får vi snart se en reinkarnation av klassiska M1?

Precis den modell som fattas hos BMW – sätt igång produktionen omedelbart!
361
22