Citroën ansiktslyfter C3 i smyg

Tre år efter premiären får Citroëns småbil C3 ett ansiktslyft. Bilderna har läckt ut från Citroën i Brasilien, och premiär blir på Parissalongen i höst.
Annons

Citroën ansiktslyfter C3 i smyg
Citroën C3 får en mycket försiktig facelift, men allt som kan hålla modellen uppdaterad är välkommet. Konkurrensen blir tuff med nya Peugeot 208, Toyota Yaris och Renault Clio.

Volkswagen Polo kanske är klokast i småbilsklassen, men det finns flera alternativ som är roligare. Citroën C3 är ett av dem, och nu uppdateras den inför 2013.

Faceliften är definitivt av den mindre omfattande typen. De största förändringarna märks i fronten där grillen och stötfångaren fått nytt utseende. Naturligtvis finns också de obligatoriska led-strålkastarna. På insidan har ventilationsutblåsen blivit runda. 

Uppgifterna om ansiktslyfta C3 kommer från Citroën i Brasilien, där etanolmotorer säljer bra. Därför hamnar en 1,5-litersmotor på 93 hästar och 140 Nm samt en 1,6-litersmotor på 122 hästar och 161 Nm under huven, och båda går att köra på etanol. 

I Sverige väntas dock motorerna flyttas med från den nuvarande modellen – möjligtvis i uppdaterad form. På den svenska marknaden finns C3 med tre dieslar och tre bensinare (utan E85-drift).

Annons
Annons
Rulla till toppen