Honda Civic kör WTCC – med turbomotor

Honda har släppt de första detaljerna om WTCC-versionen av nya Civic. Den får en helt nyutvecklad 1,6-litersmotor med turbo – som också kan hamna i nästa Civic Type-R.
Annons

Honda Civic kör WTCC – med turbomotor
WTCC-versionen av Honda Civic har utvecklats hos JAS Motorsport i Milano. Motorn kommer dock från Honda i Japan.

På tisdagmorgonen avslöjade Honda de första detaljerna om motorn som hamnar i WTCC-versionen av nya Civic. Motorn kallas HR412E, och har utvecklats vid Hondas center för forskning och utveckling i Tochigi i Japan tillsammans med JAS Motorsport och Mugen.

Motorn har direktinsprutning, men desto mer uppseendeväckande är att den också har turbo. 

”HR412E-motorn leder en ny generation av högpresterande racingmotorer från Honda. Alla ingenjörer på forsknings- och utvecklingscentret  i Tochigi har jobbat hårt för att utveckla en racemotor som ska erbjuda fantastisk körbarhet för våra förare, utan kompromisser med toppeffekten”, säger Daisuke Horiuchi, utvecklingschef och projektledare för WTCC-projektet på Honda.

Han antyder också att motorn kommer hamna i Hondas gatbilar. Det har tidigare ryktats om att nästa Civic Type-R får turbomotor.

”Vi anser att innovationerna som har lett fram till den här revolutionerande motorn också kommer leda till fördelar utanför racingbanan. Den kommer höja effektiviteten i våra gatbilar ytterligare”, säger Daisuke Horiuchi.

Förare blir Tiago Monteiro, och Gabriele Tarquini. Racingpremiären äger rum den 19–21 oktober på Suzukabanan.

Annons
Annons
Rulla till toppen