Ladugårdsfynd: Corvette -63 split window

Alla drömmer vi väl om det där unika fyndet, bilen som bara stått bortglömd i decennier. Bruce gjorde just det, i en låst lada hittade han en Chevrolet Corvette split window från 1963 – uppställd i 33 år. Dessutom har ännu en Corvette – betydligt mer berömd – hittats efter 30 år.

Corvette 1963 split window barn ladugårdsfynd

Vilken syn efter 33 år - en helt orörd Corvette -63 split window med endast en ägare. Något bedagad av tidens tand och mycket damm, men förmodligen relativt lätt att få tillbaka i ett mycket fint standardskick. Klicka på bilden för att hoppa till Corvetteforum och större foto.

Man skulle kunna tro att det inte finns några ladugårdsfynd kvar att göra. De flesta människor är hyggligt medvetna om gamla bilars värde och de "glöms inte bort". Men ännu finns det några gamla pärlor kvar att spåra upp.

En av dessa upptäcktes av signaturen "Bruce at Billet" och han var vänlig nog att dela med sig av historien och en bild från ladugårdsfyndet på "Corvetteforum". Avlägset bekanta hjälptes åt att städa upp ett dödsbo, vilket tog flera dagar då personen var en riktig samlare och inte slängde något. När de rensat bort några skrotbilar kunde äntligen den gamla ladan öppnas efter att varit stängd i 33 år. Och där inne stod en Chevrolet Corvette split window från 1963 (den enda årsmodellen med delad bakruta).

Bilen har tydligen bara haft en ägare, är orörd och helt standard med automatlåda. Släktingarna har för avsikt att få bilen rullande igen, läs mer Corvette split window 1963 på "Corvetteforum".

Corvette 1963 split window barn ladugårdsfynd

Andra generationen Corvette kom 1963, designad av Larry Shinoda och försedd med en distinkt coupéform. Bakrutan gjordes delad, kanske av kostnadsskäl, men "stolpen" försvann till året därpå och bakåtsikten förbättrades därmed. Men eftersom "Corvette split window" bara gjordes ett år har den fått ett speciellt samlarvärde. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

I dagarna blev det också känt att en annan Corvette blivit återfunnen efter närmare 30 års bortvaro. Det är den berömda "Briggs Cunningham Le Mans Corvette #1" som tävlade på Le Mans 1960 och kördes av Briggs Cunningham själv. Mellan 1960-1976 ställde 16 Corvette upp i 24-timmarsloppet på Le Mans och alla utom en har kunnat spåras i efterhand.

Den sista - "Briggs Cunningham Le Mans Corvette #1" – byggdes om till gatbil och försvann från "radarn" relativt tidigt. Men Corvetten stod uppställd i ett lager i Florida och ska snart visas upp i sitt orenoverade skick vid eventet "Corvettes at Carlisle" 24-26 augusti (klicka på länken för att läsa mer).

”Briggs Cunningham Le Mans Corvette #1”

Närmast kameran står den bil som tidigt försvann och först nu har återfunnits, "Briggs Cunningham Le Mans Corvette #1". Klicka på bilden för att se en större version från Le Mans 1960.

Oj, det var ett fantastiskt ladugårdsfynd! Önskar att jag själv öppnade portarna.
765
8