Officiell: Här är nya Mazda 6 som kombi

En vecka efter premiären för sedanmodellen kommer nya Mazda 6 också som kombi. Den får en uppdaterad 2,2-litersdiesel och säljstart blir senare i höst.

Mazda 6 är märkets nya flaggskepp med en hel del teknik från crossovern CX-5.

Mazda 6 är märkets nya flaggskepp med en hel del teknik från crossovern CX-5.

I Moskva visades nya Mazda 6 upp i slutet av augusti, men tyvärr fick vi enbart se sedanmodellen. Nu har Mazda skickat ut bilder även på kombin, som får publik premiär på Parissalongen senare i september.

Mazda 6 kombi får en rejält sluttande taklinje men tack vare att hela bilen är större än föregångaren lär utrymmena inte bli mindre. Designen ska utstråla mer stil och exklusivitet än tidigare. Mazda väljer att inte kalla bilen för "premium" – men den ska ändå kännas som en premiumbil.

Nu har vi också fått bekräftat att Mazda 6 får en uppdaterad variant av 2,2-litersdieseln Skyactiv-D under huven. Den kommer i två effektversioner där båda klarar Euro 6-kraven. Tyvärr finns inga tekniska specifikationer för dieselmotorerna än, men enligt uppgift hamnar effekten på 150 eller 175 hästkrafter, och utsläppen ska hamna på under 110 gram för den snålaste versionen.

Mazda 6 får svensk "smygpremiär" redan vid nyår, men den stora lanseringen med samtliga motoralternativ för både sedan- och kombimodellen blir i mars.

Ser snyggt ut! Jag väljer hellre kombin än sedanmodellen.
257
46