Demonstrationer mot nya Golf

Greenpeace demonstrerade vid premiären av nya Volkswagen Golf – aktivisterna anser att förbrukningen kunde varit mycket lägre. Håller du med?
Annons

Demonstrationer mot nya Golf
Volkswagens vd Martin Winterkorn tycker att nya Golfen är rätt svar på bränslepriserna som ständigt stiger – men Greenpeace håller inte med.

Den pampiga premiären för nya Volkswagen Golf i Berlin besöktes inte bara av bilentusiaster. Flera Greenpeace-aktivister var på plats för att visa sitt missnöje.

Enligt Greenpeace gör Volkswagen alldeles för lite för att sänka utsläppen av koldioxid. Organisationens transportexpert i Tyskland, Wolfgang Lohbeck, säger att Volkswagen har ”ett unikt ansvar, eftersom nya Golf sätter standarden i kompaktklassen”.

Därför protesterade 50 aktivister vid premiären. Greenpeace anser att Volkswagen egentligen hade möjlighet och expertis att lansera en instegsversion med lägre förbrukning än dagens TSI-modell med 4,9 l/100 km. Han utmanar Volkswagen att istället sätta 3 l/100 km som målförbrukning.

”Det är lamt, det är en besvikelse. Det spelar egentligen ingen roll att Volkswagen kanske kommer lansera en eldriven version av Golf nästa år, eftersom den inte kommer stå för merparten av försäljningen. Vad som är viktigt är instegsmodellen med bensinmotor”, sade Wolfgang Lohbeck till Automotive News.

Volkswagens vd Martin Winterkorn påpekar dock att bilen ”är det rätta svaret på de stigande bränslepriserna” och passade också på att nämna Bluemotion-versionen, som drar 3,2 l/100 km.

Annons
Annons
Rulla till toppen