SsangYong visar elbilskonceptet e-XIV i Paris

Nu är det dags för ännu en konceptbil från SsangYong, den här gången med eldrift: e-XIV Concept. För att nå extra långt har SsangYong e-XIV Concept också en räckviddsförlängare, det vill säga en liten förbränningsmotor.

SsangYong e-XIV Concept Paris 2012

Med en längd på 416 centimeter är e-XIV ganska kort, men det har tidigare konceptbilar från SsangYong också varit. Premär på Parissalongen.

Sydkoreanska SsangYong har haft en något "egensinnig" design på sina seriemodeller samtidigt som man i flera år visat riktigt intressanta och attraktiva konceptbilar. På hösten 2011 visade man upp SsangYong XIV-1 och på Genèvesalongen i våras fick vi se uppföljaren XIV-2. Båda sades vara en föraning om nästa generation Rexton.

I ungefär samma stil är det snart dags för ett tredje koncept, som ska premiärvisas på Parissalongen: SsangYong e-XIV Concept. Namnet ska för övrigt utläsas som "electric − eXciting user Interface Vehicle".

SsangYong e-XIV Concept Paris 2012

KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Så värst många detaljer får vi inte men elbilskonceptet SsangYong e-XIV är 416 centimeter lång, 179 bred och 158 centimter hög. Axelavståndet är 260 centimeter. Elmotorn stöttas av en "räckviddsförlängare", det vill säga en liten förbränningsmotor som laddar batteripaketet och ger längre räckvidd.

På taket, som består av glas, till SsangYong e-XIV sitter det solceller och då kan vi anta att batteripaketet även kan laddas när bilen står parkerad utomhus. Men mer får vi som sagt veta i Paris, i slutet på september.

SsangYong e-XIV Concept Paris 2012

KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Ett steg i rätt riktning för SsangYong, sätt bilen i produktion!
95
20