Targa Snålio: Stopp för BMW M5!

Dagens andra soppatorsk blir Fredrik Huldt, som kör BMW M5 med dubbelturbo-V8 på 560 hästar. Det blev stort drama när bensinen tog slut mitt i en korsning och med alla varningslampor tända...

Dags för bensinstopp igen! Den här gången är det Fredrik Huldt som rapporterar från Kemi i Finland, nästan 104 mil hemifrån.

"Nu har det tagit stopp! Men det blev stopp på fel ställe. Den hostade till på motorvägen en bit efter finska gränsen. Sedan tändes instrumentpanelen upp med alla möjliga varnignsignaler. Till slut fick jag stopp mitt i en korsning, med långtradarna som dundrade förbi på sidorna."

Fredrik hade blivit lovad att motorn helt enkelt skulle stänga av sig själv när bensinen tog slut, men så blev det inte. "Det tog 20 minuter innan den startade", påstår han – och allt detta mitt i en korsning.

Nu finns fem liter reservdunksbensin i tanken, och sedan väntar en värmande middag för den nedkylde och hungrige Huldt, som ju körde med lättviktskläder och med klimatanläggningen avstängd genom det småkyliga Norrland.

Sträckan totalt blev 103,7 mil. Nu väntar vi bara på att skadeglada Jens Trulsson ska skryta om sin egen snålkörningskompetens i sin Audi A8. Men än så länge har han inte hört av sig – kanske står han också med soppatorsk...?

Följ Targa Snålio live här


Visa större karta
Jag tycker BMW:n klarade sig bra!
203
12