"Alfa Romeo är inte till salu"

Fiatchefen Sergio Marchionne vill fortfarande inte bjuda ut Alfa Romeo till försäljning. Han säger också att bilkrisen i Europa kommer bli värre. "Det är en katastrof", säger han.

Nya Alfa Romeo 4C blir viktig för märket, liksom ersättaren till mellanklassaren 159. Målet är att försäljningen ska öka med över 150 procent på två år.

Nya Alfa Romeo 4C blir viktig för märket, liksom ersättaren till mellanklassaren 159. Målet är att försäljningen ska öka med över 150 procent på två år.

Det har viskats om att Fiatchefen Sergio Marchionne har planer på att sälja Alfa Romeo – men det stämmer inte. Det uppger Automotive News.

Ryktesspridningen om att Alfa Romeo skulle säljas drog snabbt igång efter att flera experter från Volkswagen besökt ett antal Fiat-fabriker. Dessutom har Volkswagens styrelseordförande Ferdinand Piëch sagt att Alfa Romeo skulle utgöra ett bra komplement till koncernens märkesportfolio.

Nu ligger försäljningsmålet för Alfa Romeo på 400.000 bilar år 2014, vilket kan jämföras med 150.000 sålda bilar 2011. Det är nya sportmodellen 4C och 159-ersättaren Giulia som ska stå för ökningen.

Men Sergio Marchionne säger också att bilkrisen i Europa ännu inte nått botten.

"Den europeiska bilmarknaden är en katastrof. Framtiden ser allt annat än ljus ut", sade han på en industrikonferens under måndagen.

Bilmarknaden i Europa förväntas minska med hela sju procent i år, enligt kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's.

Jag tror absolut att Alfa Romeo kan sälja 400.000 bilar om två år.
155
359