Stort bildgalleri från Bimmers of Sweden

Drygt 500 bilar samlades i Eskilstuna för att delta i BMW-träffen Bimmers of Sweden, som lockade entusiaster från hela landet. Stort bildgalleri och film finns här!
Annons

Udda BMW-modeller på plats

• Alpina BS6 Coupé (den enda i Sverige)
• Alpina B10 Touring -94 (en av två tillverkade)
• Två BMW Z8
• Alpina B7 Turbo Coupé (en av tre i Sverige)

Tidigare under sommaren samlades BMW-entusiaster från hela landet i Eskilstuna. Bimmers of Sweden lockade drygt 500 bilar och samlade också in 23.000 kronor till Barncancerfonden. Arrangören Arne Skaale får beskriva det hela med egna ord:

”Vi hade en otrolig tur med vädret även denna gång. Någon där uppe måste gilla det vi gör… Solen gassade skönt hela dagen och glädjen syntes i folks ansikten. Otroligt fina rariteter blandades med mer vanliga BMW-modeller. Bara att gå runt och inspektera bilar, samt prata och handla av utställarna tog sin lilla stund.”

Förutom bilutställningen och prylmarknaden fanns bland annat en bromsbänk, möjlighet till bankörning och driftinguppvisning med två M3:or. Vinnarna i People’s Choice-tävlingen blev en M5 E39, en Alpina B7 Turbo Coupé och en M3 E30.

”För mig är inte det viktigaste att vi ska öka antalet besökande BMW-bilar för varje träff. Det viktigaste är definitivt att alla har en bra dag i BMW:s tecken och att man känner sig välkommen. Det är BMW-förarna tillsammans som gör dessa träffar till vad det är”, säger Arne Skaale, som själv kör M5 E60.

Foto: Michael Edeskans, Chrille Sundin & Arne Skaale

Annons
Annons
Rulla till toppen