Hur ser din dröm-Volvo ut?

Nu låter vi dig som ams-läsare bestämma exakt hur nästa modell från Volvo ska bli. Vilken storlek? Suv, sedan eller kanske cabriolet? Vilken motor? Och hur dyr blir den? Designa en skräddarsydd Volvo här!

Här kan du bestämma hur du tycker Volvos nya småbil ska se ut. Tyck till i kommentarsfältet eller i formuläret!

Här kan du bestämma hur du tycker Volvos nya småbil ska se ut. Tyck till i kommentarsfältet, på e-post eller i formuläret! Illustration: Olof Svanström.

Nästa nya modell från Volvo kan bli en liten citybil, enligt företagets vd Stefan Jacoby. Den nya småbilen hamnar i samma storleksklass som Audi A1 och Mini Cooper. Stefan Jacoby har också sagt att Volvo behöver ett nytt samarbete för att lansera en småbil – men det är ännu inte klart vem som blir den nya samarbetspartnern.

Så vad tycker du? Om du själv fick bestämma allt om nya Volvon, hur skulle den se ut? Här har du chansen att skräddarsy bland annat prisnivå (premiumpris som för Mini Cooper eller kanske mer prisvärt som Volkswagen Polo), design (låg taklinje och sportigt intryck eller boxigt funktionalistisk), köregenskaper (säker och bekväm eller rolig och sportig) och motorer (laddhybrid, elbil eller bensin- och dieselmotorer). Tänk om Volvo kunde bli först med en liten hybridbil i premiumklassen? Eller kanske ska Volvo sluta slåss mot tyskarna och hålla sig till rymliga och prisvärda bilar?

Kort sagt: du får en sällsynt chans att tycka till om vad Volvo ska visa upp på en bilsalong i en inte alltför avlägsen framtid. Dina idéer skickar vi sedan till Volvo, som har möjlighet att kommentera. Dessutom tar vi fram en illustration för att visa hur nästa Volvo skulle kunna se ut, om auto motor & sport-läsarna får bestämma.

Biltillverkarna spenderar många miljoner kronor varje år på marknadsundersökningar för att ta reda på exakt vad kunderna vill ha – och exakt hur mycket de är villiga att betala. Detta blir alltså värdefullt både för oss och för Volvo.

Så gör du för att tycka till
  • Kommentera i fältet nedan.
  • Beskriv mer detaljerat i formuläret nedan eller på Google Docs.
  • Mejla in dina idéer till erik.soderholm@automotorsport.se.
  • De bästa och smartaste idéerna kommer vi lyfta fram i en särskild artikel – så tänk till ett extra varv innan du börjar skriva!
Jag tycker absolut att Volvo gör rätt som utvecklar en ny citybil.
134
34