Skapa en egen McLaren P1 i din iPad

McLaren har släppt en ny app där du kan skapa en egen 3D-version av nya McLaren P1 – direkt på köksbordet. Är detta årets coolaste app?Är du lite småsugen på nya McLaren P1? Inte underligt – detta är en superbil som utvecklats i vindtunneln och säkerligen kommer flåsa Ferrari F12 och Lamborghini Aventador i nacken.

För att lansera bilen släpper McLaren en app, som fungerar till iPhone, iPad och Android. Oftast är biltillverkarnas appar tråkiga, med några bilder, en film och kanske lite text. Men inte den här!

Börja med att gå in på McLarens Facebooksida och skriv ut den svartvita skissen på P1-modellen. Lägg papperet på ett bord, starta McLaren-appen i telefonen eller surfplattan – och vips! Plötsligt har du en egen P1 hemma på köksbordet. Enligt en del användare räcker det med att visa skissen på en stor skärm, och sedan rikta kameran mot skärmen.

Appen använder en teknik som kallas augmented reality, eller förstärkt verklighet på svenska. I framtiden hamnar tekniken också i nya bilar. Vägvisningen i navigationssystemet kan till exempel projiceras direkt i vindrutan.

Häftigt! Läckraste bilen just nu med den läckraste appen.
32
12