LÄSARBILDER: Subaru med extra pulver!

En uppmärksam läsare besökte Nürburgring för några veckor sedan och lyckades knäppa några fantastiska bilder på nya Subaru BRZ STI som testades för fullt. Vi har fått alla bilderna där man tydligt kan se att det rör sig om en mer effektstinn version.
Annons

LÄSARBILDER: Subaru med extra pulver!
LÄSARBILDER: Subaru med extra pulver!
Här kommer kraften! Turbo, fler hästkrafter och annan aerodynamik. En riktigt ringracer. Klicka för fullstorlek!

Det har länge spekulerats om att det ska komma en turboladdad version av Subaru BRZ för att kompensera för de njugga kraftresurserna i tvålitersboxern. Nu har en av våra uppmärksamma läsare skickat in riktiga bilder på en Subaru BRZ STI som testar för fullt på Nordslingan. BRZ STI körde varv på varv tillsammans med en Subaru Impreza. 

Det går att urskilja STI-märken på bilen och BRZ STI har även fått en översyn av sina aerodynamiska hjälpmedel. En splitter i fronten, en betydligt större vinge på bakluckan och markerade sidokjolar med fenor framför bakre hjulhuset är det som först syns, men man kan även se att STI fått andra fälgar, troligen 18 tum. Bak har diffusorn växt till sig och så även avgaspiporna som nu har riktigt trimmat Japanstuk. 

Motorn är samma FA20-boxermotorn som sitter i BRZ men nu med enkel twinscroll-turbo och en annorlunda direktinsprutning, jämfört med sugmotorn, som ger BRZ STI bortåt 280 hästar och 340 Nm mot dagens 200 hk och 205 Nm.  

Det har rapporterats att Toyotas trimavdelning Toyota Racing Development tagit fram en kompressor till Toyota GT 86 och dess amerikanska motsvarighet Scion FR-S men det är oklart om Subaru kommer sanktionera användadet av den. BRZ STI landar någon gång under 2013.

Under vinjetten Läsarbilden publicerar vi bilder som auto motor & sports läsare skickat in. Har du fått syn på en hemlig prototyp eller en bara udda bilmodell? Skicka in den till erik.soderholm@automotorsport.se!

Klicka här för att se alla bilderna i albumet!

Annons
Annons
Rulla till toppen