McLaren F1 såld för rekordpris

Den astronomiska prislappen är inte bara rekord för McLaren F1, det påstås även vara den högsta köpesumman någonsin för en begagnad modern supersportbil. Men vem är den lycklige köparen?

Den som vill köpa sig en McLaren F1 på dagens marknad bör vara beredd på att gräva djupt i plånboken. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION.

Den som vill köpa sig en McLaren F1 på dagens marknad bör vara beredd på att gräva djupt i plånboken. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION.

En brittisk bilhandlare slog nyligen prisrekordet för en begagnad modern supersportbil. Försäljningsobjektet var inte helt oväntat den legendariska McLaren F1, och prislappen blev – håll i er nu – 37 miljoner kronor! I superbilstermer motsvara det ungefär tre nya Koenigsegg Agera. Det tidigare försäljningsrekordet för en F1:a var cirka 27 miljoner kronor och sattes vid en auktion år 2008, sedan dess har marknaden för samlarbilar blomstrat trots finanskriser och skakig världsekonomi.

Säljaren, den 29-årige Tom Hartley Jr, driver bilfirma med inriktning på exklusiva vagnar och har handlat med bilar sedan elvaårsåldern.

"Min personliga uppfattning är att McLaren F1 är den bästa bil som någonsin byggts. Den var ljusår före sina konkurrenter då den kom ut på marknaden och den bil jag nu sålt är ett av de bästa exemplaren i världen", säger en nöjd Tom Hartley Jr till The Sun.

Han avslöjar dock inte vem den lycklige, och aningen fattigare, köparen är.

McLaren F1 tillverkades åren 1993-1998 i 106 exemplar, varav 64 stycken avsedda för allmän väg. Kända ägare är bland andra talkshowvärden Jay Leno och skådespelaren Rowan Atkinson, som kvaddat sin McLaren inte mindre än två gånger.

Se även den klassiska filmen här nedan, där en minst sagt exalterad Tiff Needell testar F1:an åt Top Gear på tidigt 90-tal.

Om jag hade 37 miljoner på kontot är en McLaren F1 det första jag skulle köpa!
144
447