Läsarna: Tillverkarna fuskar om förbrukningen

Vår artikelserie om bränslebluffen går vidare. En majoritet av ams-läsarna verkar nöjda med förbrukningen – men det kan skilja mer än 40 procent mot normsiffran.
Annons
Annons
Läsarna: Tillverkarna fuskar om förbrukningen
Litar du på att din bil drar lika mycket som tillverkaren anger? Fyll i formuläret nedan!
Läsarna: Tillverkarna fuskar om förbrukningen
Nr 24, Bränslebluffen del 2, finns i butik nu. Klicka här för att läsa mer.

auto motor & sport har provmätt ett antal nya bilar i laboratorium, och den verkliga förbrukningen var i vissa fall mer än 50 procent högre än normförbrukningen. Vi publicerade också en undersökning där 1.816 ams-läsare svarat på fyra frågor.

Det visar sig att en knapp majoritet, 51 procent, är nöjda med sin förbrukning. 48 procent är inte nöjda. De flesta av läsarnas bilar drar upp till 20 procent mer än den officiella siffran – men några läsare uppger att bilen är mer än 40 procent törstigare än tillverkaren anger.

Hela 88 procent anser också att bilindustrin förskönar siffrorna om förbrukningen. En stor majoritet, 86 procent, tycker inte att tillverkarna själva ska mäta förbrukningen.

Nu tar vi återigen hjälp av ams-läsarnas expertis. Vi vill ta reda på om vissa bilmärken är bättre än andra på att hålla den utlovade förbrukningen. Kanske är det just ditt bilmärke som bluffar mest om förbrukningen? Fyll i undersökningen nedan!

Annons
Annons
Rulla till toppen