Bränslebluffen del 1: Förbrukningssiffrorna är en bluff!

Koldioxidutsläppen avgör beskattning, försäljning och miljöklassning i hela Europa. Biltillverkarna mäter själva med en testnorm som ger stora utrymmen för kreativa lösningar. Detta innebär att vi alla är lurade. Vår undersökning blev en stor snackis i media - läs hela reportaget här!

Bränslebluffen del 1: Förbrukningssiffrorna är en bluff!
Läs det uppmärksammade reportaget från auto motor & sport nr 23.

I den första delen av vår stora reportageserie "Den andra sanningen" kunde auto motor & sport avslöja att biltillverkarnas förbrukningssiffror är stor bluff! I ett unikt labbtest mätte vi förbrukningen på tio bilmodeller, vilket jämfördes med verklig körning. Resultatet visade att bilarna är upp till 54 procent törstigare än tillverkarnas angivna siffror. Ta del av hela undersökningen.

Del 2 av "Den andra sanningen" läser du i auto motor & sport nr 24, i butik från 15 november. Läs här!

• Reportaget finns att köpa i sin helhet för 25 kr (se nedan). Observera att det inte går att skriva ut.
• Reportaget finns även i auto motor & sport nr 23-2012. Hela numret kan köpas för endast 39 kronor i vår digitala kiosk.
• Du som är prenumerant läser självklart hela tidningen och testet gratis, men observera att du först måste registrera ditt ams-konto. Givetvis är även detta kostnadsfritt. Klicka på den blå rutan i övre högra hörnet för att logga in eller registrera ditt ams-konto. Därefter kan du läsa testet på den här sidan, eller hela tidningen (klicka på Kiosk i huvudmenyn för att gå vidare och läsa tidningen).
Missa inte våra bästa tester! Arkivet fylls på varje vecka.