Framtidens Volvo: En modern P1800?

Nu har ams-läsarna fått tycka till om hur nästa Volvomodell ska se ut. Här kommer första bidraget: en modern tolkning av P1800 i cabrioletformat!

Rasmus Zachrisson.

Det diskuterades friskt i kommentarstråden till artikeln om hur nästa modell från Volvo ska se ut. Många ams-läsare verkar tycka att sportig och nyskapande design är rätt väg att gå, men bildesignern Rasmus Zachrisson tycker annorlunda.

Hans bidrag heter Volvo One och ser ut som en nytolkning av klassiska Volvo P1800.

"Det är en modern design, men med attribut från Volvo P1800 och hotrods. Jag kallar det retro-futurism", säger Rasmus Zachrisson.

Volvo One är en eldriven och tvåsitsig cabriolet, med ett (för klassen) stort bagageutrymme. En sportig citybil för den yngre generationen. Den ska locka både kvinnor och män över hela världen i åldrarna 18–35.

"Eftersom den dyra delen i bilen är batteriet, kan bilen levereras med en rad olika batteripaket, anpassat efter inkomst. Dels finns ett dyrare batteri som räcker länge, dels ett billigare där föraren får stanna och ladda oftare. Tanken är att bilen ska passa alla – dock endast för de som kan nöja sig med en tvåsitsig bil", fortsätter Rasmus.

Så vad tycker du? Kommentarsfältet är öppet, och när vi visat alla bidrag blir det dags att rösta fram en vinnare.

En retrobil med design från P1800 är helt rätt!
191
378