GM-chefen: "Opel Adam blir en succé"

I en intervju med branschorganet Automotive News berättar General Motors vd Dan Akerson hur arbetet med GM framskrider efter konkursen; samarbetet med PSA, förutsättningarna för Opel och konkurrensen med BMW och Mercedes. Här förser vi er med godbitarna.

General Motors Detroit

Det går bra för GM nu. Man visar positiva siffror men man har en lång väg kvar att gå.

Dan Akerson har varit vd för GM sedan september 2010 och befinner sig mitt i en fordonsekonomisk storm. Samarbetet med PSA löper sakta för man vill ogärna göra strategiska misstag. Han berättar för Autonews att att han tror att många var överraskade att GM visade positiva siffror i tredje kvartalet. Han dristar sig även till att säga att det ser ljust ut eftersom Opel kommer röna framgångar med Mokka och Adam. Orderböckerna fulltecknas just nu.

Dan Akerson

Dan Akerson

Akerson berättar för Autonews att än så länge består samarbetet med PSA enbart av utbyte av data, men 2013 kommer de kunna berätta mer om samarbetet. Än så länge har GM inte sparat några pengar på samarbetet.

På frågan hur man ska kunna slå sin in i "premiumsegmentet" med Cadillac säger Akerson att GM tycker att Cadillac ATS är en "väldigt kapabel" bil men att det är ett svårt segment att ge sig på. Med de ansiktlyft som kommer i slutet av nästa år tycker Akerson att Cadillac kommer ha sina bästa modeller på en hel generation. Om en framtida konkurrent till BMW 7-Serie säger Akerson till Autonews att de just nu undersöker hur Cadillac XTS kan stå sig på en global marknad.

GM:s samarbete med Apple är Akerson mycket stolt över. Han är övertygad om att vi bara sett början på hur uppkopplade bilar kan bli. Han tror att vi under de kommande två-tre åren kommer vi få se radikala förändringar och att GM ska vara i framkant på den utvecklingen.

Artikeln i sin helhet kan läsas här!

Jag tror på en succé för Opel Mokka och Adam!
124
219