Chevrolet Silverado och GMC Sierra

GM har släppt all information om sina nya full-size trucks, som man kallar dem. Kolla in 68 högupplösta bilder på nya Chevrolet Silverado och GMC Sierra av 2014-års modell.

Chevrolet Silverado

Chevrolet Silverado. Klicka för fullstorlek!

Full-size pickup är mer än ett begrepp i USA, det är en livsstil och ett av de bäst säljande segmenten inom fordonsindustrin. Fords motsvarighet i genren heter F-150 och har länge varit bäst säljande fordonet i USA. Som mest 28 år i rad. Alltså är det big business att lansera en ny pickup. 

Chevrolet och systermärket GMC lanserar samtidigt sina Silverado respektive Sierra som bara skiljer sig åt kosmetiskt. Och givetvis på statusen som märket innebär. Ett gammalt talesätt inom GM säger att GMC är för proffsen, Cadillac är lyx och alla andra köper Chevy. 

Några av de viktigaste uppdateringarna för 2014 är "en ny trio effektiva och kraftfulla EcoTec3-motorer; en starkare, tystare och bekvämare hytt; bättre styrning med elektrisk servo, fjädring och bromsar; smarta lösningar för att hantera last på flaket och 'true truck capability for towing and hauling'". Den sista meningen är för bra för att översätta. 

Sierra och Silverado kan i USA fås med tre nya EcoTec3-motorer: en V6 på 4,3 liter och två V8:or på 5,3 liter respektive 6,2 liter som alla har direktinsprutning, variabel ventilstyrning och cylinderdeaktivering. 

GMC Sierra

GMC Sierra. Klicka för fullstorlek!

Inuti säger GM att man fokuserat på form och funktion med enkla, lättavlästa mätare, reglage som är lättanvända för handskbeklädda fingrar och massor med förvaring. 

I övrigt hittar vi flera säkerhetssystem. Bland annat kollisionsvarning, filbytesvarnare och parkeringshjälp bak och fram där de två förstnämnda är kopplade till GM:s nya vibrationsstol som ska förvarna föraren genom att vibrera på den sidan av stolen som faran finns på. Stabilitrak med släpvagnskontroll och hill start assist är standard. 

Klicka här för att se alla bilderna i albumet!

Jag älskar full-size trucks!
234
101