Ny Gumpert på gång?

Nu finns bilder på vad som påstås vara en produktionsklar version av Gumpert Tornante. Men frågan är, har den lilla tyska bilfabriken verkligen ekonomiska muskler för att få ut den på marknaden?
Annons

Ny Gumpert på gång?
KLICKA HÄR FÖR ATT SE FLER BILDER HOS WORLDCARFANS.COM.

Den tyska supersportbilstillverkaren Gumpert har under en längre tid brottats med dålig ekonomi och gick till slut i konkurs i augusti i år. Men fortfarande finns det hopp. Uppståndelsen i media ökade både intresset och orderingången för bolaget och under konkursförvaltarens överinseende har man, åtminstone tillfälligt, återupptagit produktionen av Apollo-modellen.

Nu har bilder läckt ut på vad som påstås vara en i princip produktionsklar version av Tornante, konceptbilen Gumpert lanserade i samarbete med designhuset Touring Superleggera vid Genevesalongen 2011.

Konceptbilen hade en 4,2 liter stor dubbelturbomatad Audi-V8 på 700 hästkrafter, 6-växlad sekventiell växellåda och en teoretisk toppfart kring 300 km/h. Vilken drivlina som en eventuell produktionsbil kommer att utrustas med har våra vänner på Worldcarfans inte lyckats luska fram. Nu håller vi tummarna för att de nya finansiärerna, som Gumpert påstår sig ha, har finansiella muskler nog att kunna får ut Tornante på marknaden.

Vad tror läsarna, kommer Tornante ut på marknaden eller är Gumperts planer dödfödda?

Annons
Annons
Rulla till toppen