SRT Viper redan slagen

Bara månader efter premiären får SRT Viper se sig slagen av Corvette ZR1. Men SRT-chefen protesterar vildsint mot tiden på Twitter.
Annons

SRT Viper redan slagen
SRT Viper GTS kördes drygt två sekunder långsammare runt banan jämfört med Corvette ZR1 av Motor Trend.
SRT Viper redan slagen
Fortfarande kung av Laguna Seca.

Tredje generationen Viper ska vara lite bekvämare och mer vardagsvänlig än de äldre modellerna, men utan att kompromissa med prestandan.

Amerikanska Motor Trend satte nya SRT Viper på prov på Laguna Seca-banan, och det visar sig att ”gamlingen” Corvette ZR1, som lanserades redan 2009, är snabbare.

Skillnaden var liten men tydlig: Corvette ZR1 klarade banan på 1:33.70, vilket är ett nytt banrekord. SRT Viper GTS kördes på 1:35.77. Det är ändå den sjätte snabbaste bilen som Motor Trend kört på Laguna Seca, och tiden är bättre än för både Ferrari 458 Italia, Lexus LFA och Nissan GT-R.

Föraren som körde bilarna runt Laguna Seca heter Randy Pobst, och det är ingen fördel, enligt SRT-folket. SRT-chefen Ralph Gilles kritiserar testet på Twitter. Han skriver bland annat att ”det finns mycket kvar att ge, Randy har alltid haft problem med Viper”, att ”vi har testat båda bilarna på flera banor och aldrig sett en tidsskillnad så stor” och att ”många förare är rädda för Viper”.

Annons
Annons
Rulla till toppen