Så mycket kostar Tesla Model S i Sverige

Nästa år lanseras Tesla Model S i Sverige och nu finns de svenska priserna. Är detta elbilen som får skeptikerna att tänka om?
Annons

Så mycket kostar Tesla Model S i Sverige
Priserna börjar på drygt 600.000 kronor. Snikmodellen av Tesla Model S med 40 kWh-batteri ska inte säljas i Sverige.

Tesla har hittils inte haft någon officiell representation i Sverige. Bilarna har gått att beställa via märkets hemsida för att sedan levereras från återförsäljarna i Köpenhamn eller Oslo.

Men enligt våra källor har Tesla planer på att öppna ett officiellt showroom i Sverige under 2014. Förmodligen väljer Tesla att öppna återförsäljaren i en shoppinggalleria, och inte i ett industriområde – så lyder strategin i USA.

Tesla Model S går alltså att beställa redan nu via hemsidan och priserna börjar på 607.336 kronor för modellen med 60 kWh-batteri (efter supermiljöbilspremien på 40.000 kronor). Instegsmodellen med 40 kWh-batteri säljs inte i Sverige. Priset är omräknade från euro och inkluderar svensk moms.

De flesta köpare lär gå upp till 85 kWh-modellen som kostar 701.200 kronor. Köpare som vill ha snabbare acceleration väljer Performance-modellen, som kostar 829.588 kronor. Längst upp finns Signature- samt Performance/Signature-modellen. Sajten Ladda Elbilen påpekar att instegspriset på drygt 600.000 kronor inte är mycket högre än för Volvo V60 Plugin Hybrid, som kostar 560.000 kronor. Konkurrenten Fisker Karma säljs för 1.095.000 kronor i utförandet EcoChic hos Callisma.

Tesla Model S för Europamarknaden börjar tillverkas i mars eller april och de första leveranserna sker i maj och juni.

Annons
Annons
Rulla till toppen