Audi skrotar nya A2

Om du väntar på en ny Audi A2 väntar du tyvärr förgäves. Audi väljer att skrota A2-konceptet som visades upp på Frankfurtsalongen 2011.
Annons

Audi skrotar nya A2
Tack vare lättviktsteknik låg tjänstevikten för Audi A2-konceptet på strax över ett ton. Nu väljer Audi att skrota projektet.
Audi skrotar nya A2
Audi vill inte göra samma misstag som med förra A2, som numera är kultförklarad. Finns ingen ekonomi får projektet inte grönt ljus.

Nya Audi A2 skulle bygga vidare på den futuristiska första generationen A2 från 1999, som bland annat fick aluminiumkaross. Någon försäljningssuccé blev den dock inte, framför allt på grund av det höga priset.

Audi visade upp en konceptversion av nya A2 på Frankfurtsalongen 2011. Modellen skulle finnas i två utföranden för att utmana BMW i3: dels som helt eldriven, och dels som laddhybrid. Men försäljningen av elbilar är fortfarande marginell och därför väljer Audi att lägga ned projektet.

Förhoppningsvis ser Audi till att använda en del av tekniken från A2-konceptet i framtida modeller – exempelvis lättviktstekniken med kolfiberförstärkt plast och laddhybridtekniken.

Annons
Annons
Rulla till toppen