Hyundai smygvisar nytt koncept inför Detroit

Hyundai HCD-14 är en helt ny konceptbil som egentligen förtjänar ett mycket roligare namn. Det handlar om en bil i samma storleksklass som nuvarande Genesis.
Annons

Hyundai smygvisar nytt koncept inför Detroit
Hyundai förhandsvisar ett nytt designspråk med konceptbilen HCD-14. Bilen har designats i Hyundais studio i Kalifornien. Vad tycker du – flipp eller flopp?

Än så länge har Hyundai bara skickat ut en teaserbild på HCD-14. Konceptet ska visas på Detroitsalongen.

”Konceptbilen HCD-14 ska ge bilvärlden ett första smakprov på framtiden för Hyundais premiumbilar, med avancerade och gestbaserade teknikkontroller och inspirerande köregenskaper”, skriver Hyundai i ett pressmeddelande.

De gestbaserade teknikkontrollerna innebär antagligen att infotainmentskärmen lyser starkare när handen närmar sig, precis som i Volkswagen Golf. Kanske innebär det också att föraren kan vifta med händerna för att exempelvis höja volymen i stereon eller sänka temperaturen i klimatanläggningen.

Nuvarande Hyundai Genesis är en storlek större än i40. Konceptet HCD-14 kan mycket väl visa hur en framtida Genesis kan se ut – kanske blir det också en Hyundai ”i60” för Europamarknaden?

Annons
Annons
Rulla till toppen