Volvo uppdaterar Sensus med pekskärm och Spotify

Volvo har avslöjat det hemliga Spotify-projektet: Sensus Connected Touch är en 7-tums surfplatta som gör att du kan lyssna på strömmande musik över nätet i bilen.I december skrev vi om Volvos hemliga projekt – att förbättra kopplingen till Spotify i bilen. I ett samarbete med Ericsson utvecklas därför ett nytt sätt att använda den svenska musiktjänsten i bilstereon.

Spotify-lösningen blir en del av Sensus Connected Touch, en tryckkänslig 7-tumsskärm med Googles operativsystem Android som kan köra bilanpassade appar när bilen körs i låga farter eller står stilla. Bland apparna finns också bland annat väder, navigation och webbradiotjänsten TuneIn.

Som namnet antyder blir Sensus Connected Touch uppkopplad mot nätet. Det görs med hjälp av internetanslutningen i mobiltelefonen. Bilen skapar dessutom ett trådlöst nätverk – passagerarna kan ansluta till nätet med surfplattor och mobiler.

Allt detta blir en del av Volvo On Call, som tidigare var inriktat mot säkerhetstjänster, men som nu ska bli mer nöjesbetonat, enligt Computer Sweden. Själva Connected Touch-enheten ser ut som en surfplatta och kan eftermonteras i alla bilar som har Sensus ljudsystem och 7-tumsskärm. Tillvalet kostar 12.500 kronor utan navigation och 15.500 kronor med navigation, och börjar säljas från årsmodell 2014 som börjar produceras vecka 20.

Pekskärm och Spotify låter bra – Volvo ligger i framkant!
251
30