Nissan sänker priset på elbilen Leaf – rejält!

Inklusive den statliga supermiljöbilspremien kostar en Nissan Leaf 329.990 kronor i Sverige. Men från och med idag sänker Nissan priset rejält på sin elbil! Om några månader kommer en uppdaterad version av Nissan Leaf, byggd i Storbritannien, med förbättrade prestanda.

Nissan Leaf får ett pris strax ovanför 300.000 kronor

Nissan Leaf får ett pris strax ovanför 300.000 kronor och det gäller direkt, även för de bilar som står ute hos bilhandlarna. Priset inkluderar den statliga supermiljöbilspremien på 40.000 kronor som utbetalas då man köper en elbil.

Om du redan köpt elbilen Nissan Leaf är det här ingen rolig läsning – ungefär 30.000 kronor försvann i ett nafs i värdeminskning på din Leaf.

Men om du planerar ett elbilsköp är läsningen desto roligare eftersom nybilspriset på Nissan Leaf idag sjunker från 329.990 till 302.990 kronor. Det priset inkluderar då den statliga supermiljöbilspremien på 40.000 kronor.

Prissänkningen på Nissan Leaf i Sverige är en del av en global prisjustering som startade i USA för några veckor sedan. Vi på auto motor & sport kontaktade då Nissan Nordic Sverige för att få reda på om Nissan Leaf blir prissänkt även här – något som man inte ville kommentera. Men nu är alltså rabatten på nästan 30.000 kronor officiell och den gäller direkt för de Nissan Leaf som finns hos de svenska bilhandlarna.

I USA har man redan påbörjat produktionen av den uppgraderade Nissan Leaf. Hela bilen har lättats för att förbättra räckvidden och Nissan erbjuder också en mera avskalad instegsmodell. Till sommaren startar tillverkningen av Leaf i Nissans fabrik i Sunderland, Storbritannien. Den europeiska versionen av Nissan Leaf ska också "uppgraderas" och blir lite annorlunda än den amerikanska versionen, men exakt vad som skiljer modellerna åt är Nissan inte beredda att berätta ännu.

Sedan lanseringen 2011 har Nissan sålt cirka 50.000 Leaf, vilket är mer än hälften av alla elbilar som sålts globalt. Det borde Nissan vara rätt nöjda med men försäljningen av Leaf har inte nått upp till de ursprungliga målen, och det är förmodligen i det ljuset vi får se prissänkningen. Att kraftigt sänka nybilspriset på en modell är något som biltillverkare ogärna gör – även om man kan – eftersom det skadar andrahandsvärdet för de kunder som redan köpt en bil.

Bra gjort av Nissan, elbilen Leaf behöver justera ner sitt pris till rätt nivå.
255
12