Slipp trängselskatten med ny app

Har du tröttnat på att betala trängselskatt i Göteborg och Stockholm finns en ny app som kan vara till hjälp. Vi har testat!
Annons

Slipp trängselskatten med ny app
Är du turist kan Tullfritt-apparna hjälpa till med vägvalet för att slippa trängselskatt.

Sedan 2007 får alla som vill åka bil in till centrala Stockholm betala trängselskatt, och det har debatterats om den dessutom ska utökas till Essingeleden. Sedan den 1 januari får även göteborgarna betala trängselskatt, något som retat upp Thomas Berggren.

Knepen för att slippa undan trängselskatten är många, och nu finns en ny app för iPhone och iPad som eventuellt kan vara till hjälp. Apparna heter Tullfritt Sthlm och Tullfritt Gbg. Idén är att man lätt ska hitta en väg till målet utan att behöva åka genom ”tullzonen”.

Appen visar klart och tydligt var betalstationerna är, och den har stöd för både Apples egna kartor (även satellitbilder) och MapQuest-kartor. Det finns en snabbknapp för att hitta den exakta positionen, men det är inte helt enkelt att lägga in ett destinationsmål.

Tyvärr går det inte att söka direkt på adresser eller intressepunkter – och det kanske inte är så konstigt när appen kostar 22 kronor. Man får panorera bort till destinationen manuellt och trycka på ”Till”-knappen. En grön sträcka betyder att du undviker trängselskatt medan en röd körsträcka innebär att du måste betala.

Företaget bakom appen heter Swirly Space och ligger också bakom appar som vTraffic, som håller koll på trafiksituationen, och Trafikkflyt som hämtar trafikinformation för Norges vägnät från norska P4.

Annons
Annons
Rulla till toppen