Här är nästa Citroën Picasso

Familjevänliga Citroën C4 Picasso behöver avlösning – och därför lanseras nya konceptbilen Technospace. Den får en helt ny frontdesign som dessutom hamnar i resten av modellprogrammet.
Annons

Här är nästa Citroën Picasso
Citroën vill tuffa till sin image med konceptbilen Technospace. Bakljus med ”3D-design” och låg fönsterlinje för att barnen ska se ut är några av höjdpunkterna.

Citroën håller just nu på att skilja ut de fräcka DS4-modellerna, som är inriktade på design, från de lite billigare modellerna i C-serien. Någonstans däremellan hamnar nya C4 Picasso, familjefraktaren som utmanar Ford C-Max och Renault Scénic.

Tidigare har Citroën C4 Picasso kanske haft en något sömnig image, men nu blir det ändring. Familjebussen visas upp i form av konceptet Technospace.

Precis som den nuvarande modellen av C4 Picasso har Citroën Technospace karaktäristiska och kraftigt sluttande A-stolpar. Vindrutan är så lång att den sträcker sig upp på taket, något vi känner igen från Citroën C3.

Den största förändringen mot C4 Picasso syns i fronten. Citroën Technospace får ett helt nytt designspråk som senare också lär sprida sig till resten av modellprogrammet. De femekrade fälgarna är tvåfärgade och bakljusen har ”3D-effekt”.

Tekniskt bygger Citroën Technospace på PSA-plattformen EMP2, en slags modulär motsvarighet till Volkswagens MQB-plattform, och som sparar omkring 70 kilo.

Citroën visar upp konceptbilen Technospace på Genèvesalongen i mars, och gissningsvis får vi se en produktionsfärdig C4 Picasso med liknande designdrag 2014.

Annons
Annons
Rulla till toppen