Rowan Atkinsons McLaren F1 – Englands dyraste krasch

Rowan Atkinson har precis fått tillbaka sin älskade McLaren F1 efter att ha kraschat den för andra gången. Reparationen blev lika dyr som fyra Bentley Continental GT.

Rowan Atkinson har ett stort bilintresse och är en bevisat snabb förare. Men ibland går det tydligen lite väl snabbt.

Vi har tidigare sett mr Bean köra sin Mini från en fåtölj på taket. Styrde gjorde han med ett rep och gas och broms sköttes med en sopkvast. Men att Rowan Atkinson inte kör som en sopa privat har man kunnat se på tv. Ibland går det dock lite väl fort, och nu kommer rekordnotan för att laga hans McLaren F1 för andra gången.

Kostnaden som drabbar försäkringsbolaget landade på 910.000 brittiska pund. Det är omkring tio miljoner kronor, eller lika mycket som fyra nya Bentley Continental GT, och tre gånger mer än det tidigare rekordet för dyraste bilreparationen i Storbritannien. Det tog verkstaden fyra veckor för att beräkna kostnaderna för jobbet, och det tog ett år att utföra dem.

2011 körde den tystlåtne skådespelaren av den hala vägen en bit utanför Peterborough och kraschade bilen ordentligt. Själv klarade han sig med knas i axeln, trots att bilen fattade eld. Det var inte första gången som Rowan Atkinson körde av med sin ögonsten. 2009 stötte han ihop med en Rover Metro, men den olyckan var inte lika allvarlig.

Rowan Atkinson själv kommenterar det kära återseendet med att det känns som att äntligen få tillbaka sin favorittröja.

Om jag hade ägt en McLaren F1 så hade jag pressat den till max.
289
59