Därför filmas ryska trafikolyckor

Ryssar, ryssar, från sig vilt slående ryssar, ryssar som hoppar, ryssar som kör i diket. Alla har vi sett vansinniga filmer på internet från det stora landet i öst. Men varför finns det så mycket filmer på ryska trafiksituationer?


Den ryska trafiksituationen kan vara hård, vilket har lett till att både domstolar och försäkringsbolag har blivit restriktiva med domar respektive ersättningar. Situationer där ord står mot ord slutar för ofta i att den drabbade står utan ersättning, och den skyldige utan rättslig påföljd. Smitningar är tyvärr också väldigt vanliga, och om den som är skyldig till olyckan inte grips och döms så betalar heller inte försäkringsbolaget ut några pengar.

Tidigare hände det också att olyckor fejkades genom att framförvarande bil helt plötsligt backade in i bakomvarande stackare. Helt plötsligt så dök det upp en massa välgödda "vittnen" till olyckan och stackaren tvingades att betala för skada på plats med kontanta medel.

Men med en videofilm är det lätt att se vad som egentligen hände och det blir lättare för instanserna att fatta beslut om rätt och fel. Därmed så har det blivit väldigt vanligt att ryska trafikanter filmar sin framfart. För om det skulle uppstå en situation, finns det dokumenterat.

Rysslands tolerantare ramverk för vad som är ok att visa på internet har också lett till en hel del våldsamma videor har letat sig upp i molnet. Och allt som är udda och extremt tenderar att få mycket uppmärksamhet av uttråkade elektronikmissbrukare.

Youtube och andra kanaler har försökt stävja blodtörstandet på ryska trafikvideor vilket har lett till att de döps om med ironiska kommentarer och osympatiska taggar.

Obehagliga olyckor finns det gott om, men Ryssland är så klart också fullt utav människor med gott hjärta.

Som de här snälla herrerna!

Jag vill köra bil i Ryssland!
74
471