Unik video: Qoros infotainmentsystem

Den stora snackisen just nu är Qoros revolutionerande infotainmentsystem. Med generande mycket inspiration från Apple sitter det en "Ipad" monterad på instrumentpanelen. Kolla in videon där Qoros svenske produktstrategichef förklarar!
Annons

Daniel Backman arbetade på Volvo i Kina när han blev erbjuden ett jobb på Qoros. Det var inte svårt att tacka ja. Här förklarar han Qoros usp (unique selling point), som är det infotainmentsystem som är helt utvecklat inhouse och som även kommer standard i alla modeller, oavsett utrustningsgrad. 

En åtta tum stor kapacitiv skärm (precis som en Ipad) utgör navet och man använder bara två typer av rörelser: ett finger eller två fingrar. Systemet består av fyra olika världar utöver startskärmen som även funkar som meddelandesida. Dra med två fingrar över skärmen för att komma in i de olika världarna:

  • navigation – sömlös navigation om man t ex parkerar en bit bort kan man ta med sin smartphone och få guidning hela vägen fram till slutmålet.
  • kommunikation – telefon, sms.
  • underhållning musik – radio eller mp3, det finns ingen cd-spelare.
  • bilens inställningar – kan kolla bilens hälsa, boka service hos närmaste service point. Kan ”tagga” favorithandlare, klicka och återförsäljarens schema kommer upp och du kan göra en bokning när det passar dig.


Det finns ingen ”back button” utan
 man klickar utanför själva användningsområdet på skärmen. Det finns inga menyer. Qoros ville skapa ett system som inte tynger föraren med ytterligare distraktioner.

Det finns en usb-port som sitter i ”askfatet” och till det finns en specialdesignad ”dock” som håller telefonen på plats, oavsett om det är en Iphone eller en Android.

Är Qoros på rätt spår? Hur tycker du att deras system verkar fungera jämfört med andra tillverkares? Kommentarsfältet är öppet!

Annons
Annons
Rulla till toppen