Jeep Cherokee med helt nytt ansikte

Efter att några spionbilder halkat ut på nätet har nu Chrysler släppt de första bilderna på nya Jeep Cherokee, ersättare till den nedlagda Liberty. Designen är djärv, konceptet nytt och det här är nog en modell som kan bli både älskad och hatad.
Annons

Jeep Cherokee med helt nytt ansikte
Så vad tycks? Jeep skapar ett helt nytt designspråk med Cherokee, som numera baseras på teknik från personbilarna Dodge Dart och Alfa Romeo Giulietta.

Jeep bryter med alla traditioner och visar upp en helt ny generation av Cherokee med ett utseende som lär reta upp en del entusiaster. Förutom de sju vertikala grillribborna finns inte många designdrag från föregångaren kvar. Frågan är om Jeep har gått för långt designmässigt, eller om detta är vad som behövs för att förnya märket – vad tror du?

Nya Jeep Cherokee hamnar förstås ett steg under Grand Cherokee. Jeep lovar att nya Cherokee ”sätter en ny standard med fantastisk väghållning”, samtidigt som förbrukningen ska ha sänkts med mer än 45 procent (!) jämfört med förra generationen.

Enligt The Car Connection bygger nya Cherokee på samma plattform som Dodge Dart och Alfa Romeo Giulietta. Under huven hamnar en 3,2-liters V6 samt flera fyrcylindriga alternativ.

Officiell premiär för Jeep Cherokee blir på bilsalongen i New York i april, och då vet vi mer om tekniska specifikationer och prisnivå. I Nordamerika har föregångaren sålts under namnet Liberty, men i övriga världen (och i Sverige) har Jeep använt namnet Cherokee. Men nu blir det alltså Cherokee överallt.

Annons
Annons
Rulla till toppen