Bertone Jet 2+2 är en Rapide shooting brake

Aston Martin och Bertone har en lång historik tillsammans och det manifesteras med ”Bertone Jet 2+2”, som ska premiärvisas i Genève. I grunden en Aston Martin Rapide som gjorts om till kombi, det som britterna kallar för ”shooting brake”.
Annons

Bertone Jet 2+2 är en Rapide shooting brake
Konceptbilen Bertone 2+2 är en ”shooting brake” version av Aston Martin Rapide. Byggd i ett enda, unikt exemplar. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

I år firar Aston Martin sitt 100-årsjubileum men i skuggan av denna milstolpe finns det även annat att påminna sig om. Bertone vill till exempel högtidlighålla sitt 60-åriga samarbete med Aston Martin, som inleddes med exklusiva cabrioletversioner av DB2/4s 1953 (årsmodell 1954). För några dagar sedan fick vi ett mörkt smakprov från Bertone men här är de första bilderna på jubileumsmodellen.

Med välsignelse från Aston Martin har Bertone utgått från en fyrdörrars Rapide och på beställning från en Aston-samlare byggt ”Bertone Jet 2+2” med shooting brake kaross. Kombiversioner från Aston Martin har vi sett förut men den här bilen är inte ämnad för serieproduktion, det ska bara finnas ett enda och unikt exemplar. Mekaniskt baserar sig bilen på utgående Rapide, inte den nyligen uppgraderade Aston Martin Rapide S med med 558 hk stark V12-motor.

Bertone Jet 2+2 är en Rapide shooting brake
Det är ganska små och subtila förändringar på Bertone Jet 2+2, modellen skulle utan vidare kunna passera som en seriebyggd Aston Martin Rapide. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Namnet ”Bertone Jet 2+2” hämtar inspiration från den bil som Nuccio Bertone skapade 1961, Aston Martin DB4 GT Bertone Jet. Den följdes upp 2004 med den egensinniga konceptbilen ”Aston Martin Vanquish Bertone Jet 2”. Den nya Bertone 2+2 är mera lättsmält med sin praktiska kombiform och markerade skuldror över bakre hjulhusen.

Insidan på Bertone 2+2 är förstås ultralyxig och de två separata stolarna i baksätet har fått ökat takutrymme tack vare karossformen. Ryggstöden kan fällas ner för att skapa ett plant lastutrymme, praktiskt om man ska åka till möbelhuset med fyra bokstäver och köpa platta paket.

Bertone Jet 2+2 är en Rapide shooting brake
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Bertone Jet 2+2 är en Rapide shooting brake
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen