Mercedes G63 AMG 6x6 - Se video!

Mercedes kommer att seriebygga bilen som kan användas för att störta vilken diktator som helst. Denna sexhjulsdrivna monsterwagen har fem diffar med upp till 100 procents låsning.

Genom att hoppa kan du höja markfrigången ytterligare på Mercedes G63 AMG 6x6.

Avdelningen som ansvarar för G-vagnarna inom Mercedes har precis släppt informationen om att de kommer att serietillverka den smått vansinniga G63 AMG 6x6. Dock i liten skala. De beräknar bygga mellan 20 till 30 stycken beroende på hur efterfrågan ser ut. Så har du en lerig åker och en sandöken att passera på vägen till jobbet, eller en diktator i närheten som du vill störta är det bara att lägga in en order.

Men vad får du då i utbyte mot dina tre miljoner kronor? Jo, du får en kraftigt ombyggd G-wagen som är fyrsitsig och 226 mm bredare samt 272 mm högre än G63 AMG. Bilen är nästans ex meter lång och markfrigången är smått bisarra 460 mm och besten väger 3 775 kilo.

För att få ordentlig snurr på alla sex hjul sitter AMG:s dubbelturbo-V8 som matar 536 hk via den sjuväxlade 7G-troniclådan under huven. Exakta siffror för förbrukning och prestanda är inte offentliggjorda än, men enligt Axel Harries, chef för utvecklingen av G-wagen, säger att det rör sig om 0­–100-tider under sex sekunder. Av naturliga skäl kommer monsterbilen att ha en toppfart begränsad till 160 km/h.

G63 AMG 6x6 är inte helt och hållet utvecklad från grunden för att 30 stycken tokstollar med för mycket pengar ska kunna leka krig i öknen, den är baserad på militärversionen av G320 CDI som den australiska armén har använt sig av sedan 2011. Priset på tre miljoner kronor gör den till Mercedes nästa dyraste modell, efter SLS Electric Drive.

Jag vill bo på landet och köra en G63 AMG 6x6 varje dag.
511
36