Koenigsegg Hundra – från 0 till 100 på 10 år

Det tog tio år men nu har Koenigsegg byggt sin 100:e bil, en specialbeställd Agera S i naken, klarlackerad kolfiber och 24 karat bladguld. Men det finns fler sätt att fira Koenigseggs jubileum, bland annat med en exklusiv bok.

Koenigsegg Agera S Hundra Geneva 2013

Ännu så länge får vi bara några detaljbilder på Koenigsegg Agera S Hundra. Gulddetaljerna går igen på flera områden. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Tiden går fort när man har roligt och även om Christian von Koenigsegg är van vid snabba bilar så kan han nog häpna över hur kvickt tio år passerade. 2002 levererades den första bilen från Koenigsegg och tio år senare, på hösten 2012, började bygget av bil nummer etthundra.

Koenigsegg beskriver resan som "0 till 100 på 10 år" och jubileumsbilen blir lite extra speciell, även om varje bil som lämnar hangaren i Ängelholm måste betraktas som unik.

Bil nummer 100 – som döpts till "Hundra" – är en Agera S med klarlackad kolfiber och inlägg i 24 karats bladguld. De gyllengula gulddetaljerna går även igen på flera andra områden. Mer ska vi få se på Genèvesalongen och till dess får vi tre smakprov.

Koenigsegg utlovar en spännande framtid och som vi sett i YouTube-serien "Inside Koenigsegg" finns det mycket nytt på gång från Christian och hans team, som numera omfattar ett 50-tal anställda.

Men man behöver inte köpa en hel bil för att delta i firandet, det finns även en ny bok "0 to 100 in 10 Years" på 300 sidor som trycks i begränsad upplaga och därmed är ett samlarobjekt redan från början. De som vill köpa en av böckerna skickar sin förfrågan till adressen zerotohundred@koenigsegg.com

Koenigsegg Agera S Hundra Geneva 2013

KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Koenigsegg Agera S Hundra Geneva 2013

KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Önskar grattis till Christian och hans team för Koenigsegg nummer 100!
746
8