Qoros – mässans populäraste nyhet

Kinesiska Qoros är nybörjare på Genèvesalongen. Ett helt nytt märke med många svenska och tyska nyckelpersoner – och israeliska pengar. Men är det allvar? Om två är ska Qoros säljas i Sverige.
Annons

Qoros – mässans populäraste nyhet
Qoros utmanare i mellanklassen – 3 sedan – hade världspremiär på Genevemässan. Detta för att markera att de är betydligt mer västerländska än vad somliga tror.
Qoros – mässans populäraste nyhet
Eric Geers är pr-chef på Qoros.

Vad är mässans stora nyhet? Alfa Romeo 4C är i regel svaret man får ute på govlet. Ett svar från hjärtat. Men ser vi till vilken monter som är populärast är det istället det helt nya bilmärket Qoros som lockar mest.

Qoros presskonferens var mer välbesökt än den hos Mercedes i montern bredvid. Fortfarande på onsdag eftermiddag – den sista pressdagen – flockas besökarna kring Qorosbilarna. Det är inte bara journalisterna som är nyfikna på det nya märket. Även branschfolk passar på att spana in den nya utmanaren.

Vår egen Christian von Koenigsegg spenderade en lång sejour i Qoros-montern och sågs samtala länge med ingenjörerna. Qoros pr-man Eric Geers var nöjd.

”Det är över förväntan. Folk springer runt i vår monter hela mässan och vi hade en välbesökt presskonferens”, säger han.

Qoros – mässans populäraste nyhet

Eric Geers var tidigare pr-chef hos Saab och sköter hela Qoros marknadsarbete från sin villa hemma i Ljungskile. När får vi då se de första Qoros-bilarna i Sverige – förutom de hemliga testbilarna)?

”Det är inte klart med någon importör – varken i Sverige eller Europa – men vi håller på och förhandlar med flera intressenter.”

Först lanseras Qoros nya sedanmodell 3 i Kina och på vissa östeuropeiska marknader. Någon lansering i Västeuropa och i Skandinavien är inte aktuell förrän kombiversionen samt en crossover dyker upp i produktionsfärdig version. Idag står bägge modellerna som produktionsnära koncept på Genevesalongen.

”Det blir nog inte aktuellt med en Qorosbil i Sverige förrän 2015”, säger Eric Geers.

Mer information om det nya kinesiska märket och de nya modeller, finner du här.

Läs mer: Qoros 3 Sedan, Qoros 3 Estate & Qoros 3 CrossHybrid

Annons
Annons
Rulla till toppen