Världsexklusivt: Alla fakta om Saab 93

Saab 93 skulle varit Genèvesalongens stjärna. Men den kommer aldrig att byggas. Vi har i ett helt unikt material alla tekniska fakta om motorerna, hybridtekniken, förbrukningssifforna och prestandan. Dessutom Saabs slutgiltiga bilder samt intervjuer med utvecklingsingenjörer och chefsdesignern.
Annons

Världsexklusivt: Alla fakta om Saab 93
Se unika och högupplösta bilder på Saab 93 i auto motor & sport nr 6. Finns i butik nu.
Världsexklusivt: Alla fakta om Saab 93
Vi har gjort om auto motor & sport rejält. Den har blivit supersnygg! Till nr 6 kommer dessutom en 50-sidig Formel 1-bilaga. Finns i butik från 7 mars.

När du läser detta visar bilvärlden upp sina senaste skapelser på vårsalongen i Genève. Det var på denna mässa som det var tänkt att helt nya Saab 93 skulle lanseras. Men så blev det inte. Saab är borta och någon ny 93 finns inte på mässan.

Istället kan vi – som enda tidning i världen – presentera exakt hur Saab 93 skulle ha sett ut. Saabs ansvarige designer, Jason Castriota, väljer att släppa den slutgiltiga Saab 93-designen hos oss. Detta är bilder som aldrig tidigare visats officiellt. Castriota har även ställt upp på en intervju om arbetet med Saab 93.

Särskilt glada är vi att kunna presentera en mängd tekniska data, bland annat fakta som motorerna, hybridtekniken, förbrukningssifforna och prestanda. Dessutom har vi har träffat folk på utvecklingssidan, däribland en person som har testkört bilen.

Detta är så nära en pressrelease på Saab 93 som man kan komma i dagsläget. I ett parallellt universum, där Saab-affären slutat lyckligt, skulle nya 93 uppta större delen av denna tidnings nyhetsplats. Därför är vi glada att kunna regissera detta potentiella skeende och för er presentera bilen som aldrig kom.

• Allt detta läser du i auto motor & sport nummer 6, finns i butik från torsdag 7:e mars.

Läs mer om innehållet i auto motor & sport nr 6 här

Nya snygga auto motor & sport!

Vi har gjort om auto motor & sport lite. Eller inte så lite förresten… Det är en total makeover. Tidningen har äntligen fått en kostym som matchar innehållet. Den har blivit supersnygg!
Vad gäller innehållet har vi vässat det också. Lika bra när vi ändå var igång.
Som sagt allt om Saab 93. Hela historien, alla fakta och Saabs egna bilder.
Begagnatdelen är helt omgjord. Det är numera en duell där vi i det här numret undersöker Volvo V60 respektive Volvo V70. Vilken av de två storsäljarna är bäst enligt sina ägare?
Vi testar de hetaste hybriderna och kollar deras verkliga förbrukning. Volvo V60 hybrid mot Fisker Karma, Opel Ampera, Toyota Prius Plug-in och Peugeot 508 RXH.
Huldt provkör ”mini-Porschen”, Porsche Cayman S. Är den rentav bättre än storebror 911 Carrera S?
Årets bästa bilar, ni har röstat, vi redovisar resultatet. Massor av intressant fakta.
Förbrukningsbluffen del 10. Förbrukningsnormen för elbilar är usel. Vi kallar dem numera (f)elbilar.
Orsa Speed Wekend on Ice. Galenskap blir inte roligare än så här.
4xKrönikor: Thomas Berggren om årets STCC, Peter Ternström om italienarnas älskningsämne, Jens Trulsson om att köra sina drömbilar och Fredrik Huldt är överväldigad.
Dessutom prislista, vagnpark, backspegeln, bilägarskolan och ledare. Allt är som vanligt – bara mycket snyggare.

Läs mer om innehållet i auto motor & sport nr 6 här!

Annons
Annons
Rulla till toppen