Världsexklusivt: Alla fakta om Saab 93

Saab 93 skulle varit Genèvesalongens stjärna. Men den kommer aldrig att byggas. Vi har i ett helt unikt material alla tekniska fakta om motorerna, hybridtekniken, förbrukningssifforna och prestandan. Dessutom Saabs slutgiltiga bilder samt intervjuer med utvecklingsingenjörer och chefsdesignern.

Se unika och högupplösta bilder på Saab 93 i auto motor & sport nr 6. Finns i butik nu.

Vi har gjort om auto motor & sport rejält. Den har blivit supersnygg! Till nr 6 kommer dessutom en 50-sidig Formel 1-bilaga. Finns i butik från 7 mars.

När du läser detta visar bilvärlden upp sina senaste skapelser på vårsalongen i Genève. Det var på denna mässa som det var tänkt att helt nya Saab 93 skulle lanseras. Men så blev det inte. Saab är borta och någon ny 93 finns inte på mässan.

Istället kan vi – som enda tidning i världen – presentera exakt hur Saab 93 skulle ha sett ut. Saabs ansvarige designer, Jason Castriota, väljer att släppa den slutgiltiga Saab 93-designen hos oss. Detta är bilder som aldrig tidigare visats officiellt. Castriota har även ställt upp på en intervju om arbetet med Saab 93.

Särskilt glada är vi att kunna presentera en mängd tekniska data, bland annat fakta som motorerna, hybridtekniken, förbrukningssifforna och prestanda. Dessutom har vi har träffat folk på utvecklingssidan, däribland en person som har testkört bilen.

Detta är så nära en pressrelease på Saab 93 som man kan komma i dagsläget. I ett parallellt universum, där Saab-affären slutat lyckligt, skulle nya 93 uppta större delen av denna tidnings nyhetsplats. Därför är vi glada att kunna regissera detta potentiella skeende och för er presentera bilen som aldrig kom.

• Allt detta läser du i auto motor & sport nummer 6, finns i butik från torsdag 7:e mars.

Läs mer om innehållet i auto motor & sport nr 6 här