JUST NU: Henrik Fisker avgår – företaget utan vd

Fisker har haft enorma problem under förra året och inte en enda bil har tillverkats på åtta månader. Nu avgår dessutom Fiskers vd och grundare – efter "stora motsättningar" med de andra cheferna.
Annons

JUST NU: Henrik Fisker avgår – företaget utan vd
Henrik Fisker är född i Danmark och har tidigare designat Aston Martin DB9 och BMW Z8. Nu avgår han från företaget han grundat.

Fisker har inte haft någon enkel resa. Företagets vd, Henrik Fisker, har tidigare varit optimistisk kring framtiden – trots att 2012 bland annat bjöd på en jätteåterkallelse eftersom en parkerad Fisker Karma började brinna.

Dessutom är den nya modellen Atlantic kraftigt försenad, och inte en enda Karma har byggts sedan i juli, när batteritillverkaren A123 Systems fick ekonomiska problem.

Nu uppger brittiska Autocar att Henrik Fisker avgår som vd i företaget han grundade med omedelbar verkan.

”De huvudsakliga orsakerna kring hans avgång är flera stora motsättningar som Henrik Fisker haft med företagsledningen kring affärsstrategin”, skriver Fisker i ett pressmeddelande.

I januari skrev vi om kinesiska Geely, som äger Volvo Personvagnar, och som nu också är intresserade av Fisker. I pressmeddelandet bekräftar Fisker att företaget fått detaljerade förslag från flera intressenter – förslag som nu ska utvärderas.

”Vi är nöjda med intressenivån från potentiella partners, vilket understryker hur attraktivt och relevant Fiskers beprövade eldrivlina, design och strategi är”, skriver företaget i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Rulla till toppen