Nya bilder på Audi A3 sedan och cabriolet

Vi har tidigare sett spionbilder på Audi A3 sedan och A3 cabriolet. Men nu kan vi bjuda på helt avtäckta illustrationer som visar hur bilarna kommer att se ut.
Annons

Nya bilder på Audi A3 sedan och cabriolet
Audi A3 sedan kommer att fylla gapet mellan vanliga A3 och A4. Närmsta konkurrent heter Mercedes CLA. Illustration: Schulte Design. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Vid lanseringen av varje ny bilmodell så växer den på alla håll. Motorjournalister och konsumenter förväntar sig en bättre bil än utgående modell, och bättre innebär ofta generösare utrymmen. Mellanklassen har vuxit och Audi A4 är i dag en ganska stor bil, vilket har gjort att det har bildats en lucka mellan A3 och A4. Denna lucka är inte Audi sena med att fylla. Därmed har Audi A3 sedan skapats. Audi A3 sedan har även fångats av spionfotografer.

Och även om inte vi i Sverige är särskilt begeistrade i sedanmodeller, så finns det många större marknader som är det. A3 sedan kan därmed komma att bli en hit på marknader där VW Jetta är en storsäljare, som i exempelvis USA och Kina. Envisa rykten hävdar också bestämt att det är på Auto Shanghai i Kina, i slutet på april, som vi ska få se den seriemässiga och färdiga Audi A3 sedan presenteras. Där fick vi för två år sedan se Audi A3 E-Tron Concept, också det en sedan. Konceptbilen av Audi A3 sedan presenterades på Genèvesalongen 2011, Audi A3 Concept.

Audi A3 sedan bygger naturligtvis på MQB-plattformen tillsammans med den vanliga A3 och Golf och Octavia och Leon och så vidare etcetera. Audi A3 sedan kommer att slåss om kunderna mot Mercedes CLA; en bil som vi kör i nästa vecka. Håll utkik på vår hemsida!

Nya bilder på Audi A3 sedan och cabriolet
Tycker du att A4:an är för stor och A3:an för liten? Då kan nya A3 sedan kanske bli den perfekta bilen för just dig. Bilen visas i Shanghai i slutet på april och i höst startar leveranserna. Illustration: Schulte Design. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Vi får också fått illustrationer på Audi A3 cabriolet, gjorda i datorn av Schulte Design. Eftersom en cabriolet aldrig blir särskilt stor i baksätet eller i bagageutrymmet så är A3 i helt rätt storleksklass för en öppen bil. Man vinner egentligen inte så mycket utrymme på att köpa en större cabriolet, men man förlorar ofta i pris och förbrukning.

Även A3 cabriolet kommer att bygga på MQB-plattformen vilket med stor sannolikhet kommer att göra den betydligt lättare än förra modellen. Detta bådar för lägre bränslenota och roligare körning. Den som bryr sig mer om det sistnämnda gör rätt i att avvakta lite för en S3 cabriolet kommer med all säkerhet också att dyka upp. Med tvålitersturbon på 300 hk. Största konkurrenter kommer naturligtvis att bli BMW:s lillcabriolet som sägs bli en 2-serie.

Nya bilder på Audi A3 sedan och cabriolet
Nya Audi A3 cabriolet kommer med största sannolikhet att bli både lättare och roligare än förra modellen. Så här blir A3 Cabriolet, det är vår illustratör övertygad om och informationen brukar stämma. Illustration: Schulte Design
Annons
Annons
Rulla till toppen