Polestar: ”Tack för allt!”

Volvos trimmarstuga och racingföretag Polestar har gjort en sista hyllning till C30, den bilmodell som skänkte så mycket spänning och segrar genom åren. Se filmen och torka tårarna efter detta känslofyllda farväl.
Annons

 

Produktionen av Volvo C30 är slut och nya V40 samt V40 Cross Country har tagit vid. I julveckan förra året tillverkades de allra sista Volvo C30 i Gent och bara några veckor innan startade produktionen av V40 Cross Country.

Nya bilar in och de gamla åker ut. Så är livet i bilindustrin men det hindrar ju inte att man gör en nostalgisk tillbakablick ibland och det är precis vad Polestar har gjort. Volvos trimmarstuga och motorsportföretag har gjort en hyllning till Volvo C30, den modell som man började jobba med redan 2006.

När Volvo C30 nu pensionerats från racingbanorna kan Polestar räkna ihop 20 segrar, 42 pallplatser och 34 pole positions (snabbaste kvalvarv).

Över 1.200 C30-ägare har fått sina bilar effektoptimerade hos Polestar och i samarbete med Volvo lanserade man även specialmodellerna ”C30 Black R Edition” och ”C30 Polestar Limited Edition” med 250 hk .

Mest uppmärksamhet fick Volvo C30 Polestar Performance Concept Prototype, ett litet prestandamonster med 455 hk som mest och fyrhjulsdrift från Haldex för att hantera all effekt. Det gick många rykten om en serieproduktion men så blev det aldrig, vilket är synd, och missa inte Fredrik Huldts provkörning av Volvo C30 Polestar PCP.

Annons
Annons
Rulla till toppen