Flashback: Vi minns Saabs klassiska reklam

Saab gjorde flera snygga reklamkampanjer genom tiderna. Häng med på en kul tillbakablick med 9000 Talladega, nya 9-5 och "Release me"-kampanjen.
Annons

Flashback: Vi minns Saabs klassiska reklam
Saab anlitade länge reklambyrån Lowe Brindfors. Flygplanstemat var ständigt återkommande. Trots konkursen finns Saabs Youtubekanal kvar – klicka för att komma dit.

Även personer som aldrig köpte en Saab brukar ändå tycka att reklamen för märket och modellerna var riktigt bra. Marknadsföringen sköttes under de senaste 15 åren av Lowe Brindfors, och innan det av andra byråer, men det har ändå funnits en röd tråd i reklamen: Saab skulle alltid vara det lite mer individualistiska alternativet som utmanar de etablerade storsäljarna.

Saab passade ofta på att framhäva framhjulsdriftens fördelar i reklamen.

”Snart kom man också underfund med att drivkraften skulle vara dragande för att vagnen skulle gå säkert genom kurvorna. På denna logiska princip tillverkas idag vår moderna, svenskbyggda Saab 96″ – så lät det i en reklamfilm från 1960.

Nu gick det ju som det gick – Saab ansökte om konkurs och Nevs har ännu inte kommit igång med tillverkningen, men det hindrar oss inte för att sjunka ned i fåtöljen och klicka igång några av Saabs mest klassiska reklamfilmer. Mycket nöje!

Vad tycker du – hur bra (eller dålig) Saabs reklam och marknadsföring? Och hur pass bra kopplad var reklamen till bilarna?










Annons
Annons
Rulla till toppen