Har du haft problem med DSG-lådan?

Volkswagen och Skoda återkallar bilar i Kina för problem med DSG-lådorna. Även svenska bilägare har haft problem med trilskande växellådor – säg vad du tycker här!
Annons
Annons
Har du haft problem med DSG-lådan?
Hur nöjd är du med din DSG-låda? Klicka för att sätta betyg.

Den enorma VW-koncernen går bättre än någonsin. Under de kommande åren ska Volkswagen bygga tio helt nya fabriker, varav sju i Kina. Det kan göra att den globala tillverkningen ökar från 2,5 till fyra miljoner bilar årligen.

Men Volkswagen har också stött på stora problem. Många ägare klagar på strulande DSG-lådor. Ett kinesiskt nyhetsprogram tog upp problemen med dubbelkopplingslådorna och nu återkallar Volkswagen och Skoda flera modeller på den kinesiska marknaden. Än så länge är det inte klart exakt vilka modeller, eller hur många bilar, det rör sig om – och Volkswagen har hittills inte återkallat några bilar utanför Kina, trots att problemen även finns i USA och Europa. Det verkar heller inte aktuellt för Audi eller Seat att återkalla bilar, trots att båda märkena använder dubbelkopplingslådor från VW-koncernen.

Problemen med DSG-lådan uppstår oftast på taxibilar som körs långt och med mycket ”av-och-på-gas”. Det förklarade Heinz-Jakob Neusser, som ansvarar för VW-koncernens drivlinor, i en intervju på Genèvesalongen.

DSG-växellådorna är ett prestigeprojekt för VW-koncernen. I auto motor & sports tester brukar växellådorna få mycket bra betyg – de växlar ofta bekvämt och snabbt, utan att dra särskilt mycket mer bränsle än en manuell låda. Men kvaliteten på lång sikt måste ägarna uttala sig om.

Nu är vi nyfikna på om du stött på problem med dubbelkopplingslådan DSG i din Volkswagen, Skoda, Seat eller Audi. Fyll gärna i vår begagnatenkät – oavsett om du är helnöjd eller om du haft upprepade problem.

Utnyttja din läsarmakt och säg vad du tycker – hur har DSG-lådan fungerat för dig?

Klicka för att sätta betyg på din Volkswagen eller Skoda!

Annons
Annons
Rulla till toppen