Sista Saabarna – köp 9-4X, 9-5 kombi och 9-5 sedan

Kvarndammen auktionerar nu ut de sista Saab-bilarna från konkursboet. Bland annat framtida samlarbilar som 9-5 SportCombi, de sista 9-5 sedan från 2012 och 31 stycken 9-4X – som bara byggdes i cirka 700 exemplar.

Saab 9-5 SportCombi Kvarndammen

Endast ett 30-tal 9-5 kombi tillverkades innan produktionen stannade i Trollhättan. Nu finns chansen att köpa en av de fåtaliga 9-5 SportCombi som finns kvar.

Auktionen hos Kvarndammen startar idag, 19 mars, och pågår fram till den 3 april. Bilarna säljs styckevis och Kvarndammen förväntar sig ett stort intresse då det är sista chansen att köpa bilar från Saab Automobiles konkursbo. En liknande Saab-försäljning skedde i december.

"Vi hade en liknande auktion i slutet av förra året och märkte då vilka starka känslor som fortfarande finns för SAAB runt om i världen. Intresset var enormt, både i Sverige och internationellt. När de sista bilarna nu säljs förväntar vi oss ett lika stort intresse bland Saabentusiasterna," säger Per Blomberg, affärsområdeschef på KVD.

För bilsamlaren finns det flera framtida dyrgripar att välja mellan, bland annat 31 stycken Saab 9-4X. Fabriken i Mexico hann bara producera drygt 700 9-4X innan GM stoppade produktionen. Ännu sällsyntare är Saab 9-5 SportCombi som bara hann byggas i drygt 30 exemplar och nu har Kvardammen sju stycken kombi till salu.

Saab 9-5 NEW SportSedan TiD6 (Alpha) 2.9 superdiesel”

Känner du till "Saab 9-5 NEW SportSedan TiD6 (Alpha) 2.9 superdiesel"? Inte vi heller och gissningen är att det här är en prototyp med den V6-diesel som senare skrotades av GM.

På hösten 2011 inleddes produktionen av 9-5 sedan, årsmodell 2012, som hade en mängd förbättringar jämfört med föregående årsmodell. 37 av de 54 bilar som hann tillverkas innan Saabs konkurs 19 december 2011 auktioneras nu ut hos Kvarndammen.

Enligt Kvarndammen har man dessutom en "Saab 9-5 NEW SportSedan TiD6 (Alpha) 2.9 superdiesel" till salu. Stämmer modellbeteckningen måste det vara någon typ av prototypbil med den V6-dieselmotor som GM senare skrinlade, utvecklad ihop med VM Motori. Samtliga Saab-bilar finns listade hos Kvarndammen (klicka för att länka).

För de som tänker köra på allmän väg med någon av rariteterna gäller i flera fall att noga kontrollera med Kvarndammen vad som gäller för den aktuella bilen. Flera av Saabarna saknar registreringsbesiktning och kan vara svåra att få godkända, såvida man inte går via något EU-land med enklare importregler (klicka för att läsa mer).

Sista chansen - nu ska jag köpa en Saab!
235
202