”Koenigsegg är snabbare än McLaren P1”

Koenigsegg är övertygade om att nya Agera R är snabbare än samtliga superbilar från Genèvesalongen: både McLaren P1, LaFerrari och Pagani Huayra.
Annons

Utmanarna från McLaren, Pagani och Ferrari har inget att sätta emot Koenigsegg. Det tycker i alla fall Koenigsegg själva.
Se filmen där Fredrik Huldt bekantar sig med nya McLaren P1!

Mitt i all miljöhysteri presenterades flera uppseendeväckande superbilar i Genève. Förutom exklusiva Lamborghini Veneno, som bara ska tillverkas i tre exemplar, visades också nya McLaren P1 och LaFerrari upp.

Då kanske Koenigsegg Hundra inte väckte lika mycket uppmärksamhet, eftersom bilen baseras på en befintlig modell – Agera S.

Brittiska Cars UK fick en pratstund med återförsäljaren Supervettura som säljer Koenigsegg och BAC Mono i England. Enligt dem är Koenigsegg helt övertygade om att Agera R och Agera S har mer att erbjuda än någon av konkurrenterna.

Supervettura påpekar bland annat att både McLaren P1 och LaFerrari har lägre effekt och lägre toppfart än Agera R. Återförsäljaren passar också på att såga namnet ”LaFerrari” – istället refererade Koenigsegg till modellen med namnet F70, F150 eller New Enzo. De var dock mycket imponerade av McLaren P1.

Enligt McLaren-chefen Ron Dennis är den nya P1-modellen omkring tio sekunder snabbare än någon annan gatbil runt Top Gear-banan. Pagani har kritiserats för att ha kört med slicks när Huayra satte en rekordtid på Top Gear-banan, och Koenigsegg är helt övertygade om att Agera R är snabbare, även med gatdäck.

Koenigsegg Agera R ska enligt Cars UK testas på Top Gear-banan inom kort, och då får vi se vem som är snabbast.

Annons
Annons
Rulla till toppen